Catamaran

Voor de beginnende en gevorderde zeiler. Er zijn 4 CWO diploma’s catamaranzeilen en het VDWS basisdiploma.
Het is een belevenis om op onze Nacra 570 catamaran te zeilen Ervaar de snelheid en de sensatie, al dan niet staand in de trapeze. Deze catamaran is 5,64m lang, het zeiloppervlak van fok & grootzeil zijn samen 21,4m2 en de gennaker meet 21m2. Opgetuigd met alle zeilen is het totale zeiloppervlak 42,4m2, dan spuit je letterlijk over het water!
 
In je eerste catles(sen) ga je samen met de instructeur de Westeinderplassen op. Met maximaal 2 cursisten ben je met 3 personen op de cat. Ook zonder enige zeilkennis ben je welkom. Vanwege de veiligheid zal de instructeur dan veel aan het roer zitten. Vind je deze eerste kennismaking geslaagd en wil je doorgaan, dan adviseren wij om eerst de zeil-basiskennis in een stabiele kielboot op te pakken. Met die opgedane kennis en ervaring krijg je een betere controle over de catamaran, want er komt (te)veel op je af. Op een catamaran gaat het er toch wat anders aan toe dan bij een ‘gewone’ zeilboot. Om te beginnen is het optuigen en trimmen al een hele kunst. Je oefent op de wal het staan in de trapeze, om daarna pas het water op te gaan. We leren je dit geweldige vaartuig te besturen, het gebruik van de traveller, de schootvoering, afvaren, sturen, bijliggen, overstag gaan, gijpen, omslaan en weer rechttrekken en het aankomen aan hoger/lagerwal. Mede doordat de boot relatief licht is en een groot zeiloppervlak heeft, is er ook met weinig wind veel te leren. Als je de basis van de cat onder de knie hebt en er aan toe bent, dan gaan we verder met instructies op afstand. Dit doen we vanaf het zeilschoolvlot of vanuit een begeleidingsboot, zodat je zelfstandig de catamaran leert te varen tot 4 Bft. Wanneer je dit kunt heb je het diploma CWO 2 behaald, dat is gelijk aan het VDWS basisdiploma catamaranzeilen.
  • Cat1
  • Cat3
  • Cat4
  • Cat5
  • Cat6
  • Cat7
De meer ervaren catamaranzeiler gaat door voor de hogere diploma’s CWO 3 en CWO 4 en leert onder meer veilig te varen tot windkracht 7 Bft. (o.a. opvangen van de windvlagen, trimmen van de zeilen/traveller en binnenlopen van de haven aan lager wal). De lessen zijn op basis van privéles (max. 2 deelnemers) voor minimaal 1 dagdeel van 3 uur te boeken. Mocht je met een vriendengroep van meer dan 2 deelnemers les willen nemen, dan rouleren we met een andere type boot bijvoorbeeld een Randmeer, Ludic of Laser 1- of 2-mans en zo ontvang je een gevarieerd lespakket! (prijs op aanvraag)
Specificaties Nacra 570
Lengte  5,64 m     
Breedte  2,44 m
Diepgang  0,20 m
Gewicht  154 kg
Zeiloppervlak 21,4 m2
Gennaker 21 m2

VDWS, Grundschein, VDWS basislicentie, VDWS windsurfen, VDWS catamaran, VDWS zeilen CWO, CWO zeilschool, CWO diploma, CWO zeilcursus, zeilkamp, zeilschool 

Nix Windfoil

Zeilschool Aalsmeer
Kudelstaartseweg 64
1433 GK Aalsmeer
0297-320122
info@zeilschoolaalsmeer.nl
NL94RABO0380154943
Openingstijden: ma t/m zo van 9.00-18.00uur
plan je route